cajnikglass

terilnica

Z vami in za vas že od leta 1991
 

VSA POVPRAŠEVANJA PO e-MAILU: papaja@siol.net

 

GLINA

LASTNOSTI IN DELOVANJE
Glina je naravna mineralna zmes z listnato celično strukturo, v kateri je vedno vezana večja ali manjša količina vode. Ima sposobnost absorpcije tekočin in ionske izmenjave. V strukturo gline so vezani tudi različni kovinski kationi. Ker je ta vez rahla se ioni lahko med seboj izmenjujejo. Tako se v strukturo gline lahko vgradijo tudi organski kationi in različne organske tekočine (iz telesa pri uporabi oblog!). Na tej osnovi temelji velika absorpcijska moč in s tem princip delovanja gline.

GLINA V PRAHU –  Za zunanjo uporabo kot obloga. Uporablja se pri različnih poškodbah (šprtniki!), hujšanju, razstrupljanju, odpravi celulita in za lepšo ter bolj zdravo kožo.

GLINENI OBKLADKI - enaka uporaba kot glina v prahu, le da so tu obkladki že vnaprej pripravljeni - idealno za nepričakovanepoškodbe, ko nimamo časa pripravljati glinenih obkladkov iz gline v prahu.

GLINA ZA LEPOTNE MASKE – Predvsem se uporablja za lepotne obrazne maske.

GLINA ZA UŽIVANJE – Najbolj kakovostna sterilizirana glina z opravljeno analizo. Uporablja se predvsem pri razstrupljanju organizma. Priročno pakiranje v steklenem kozarcu s priloženo dozirno leseno lopatko.

Priporočena je kura z glinenim napitkom, če hočemo okrepiti organizem ali prečistiti kri in notranje organe. Napitek pripravimo nekaj ur pred uporabo. Čajno žličko gline v prahu damo z leseno, keramično ali plastično žlico v keramično ali stekleno posodo in dolijemo 1 do 2 decilitra vode. Pustimo, da se glina usede. Glineno vodo spijemo zjutraj na tešče ali zvečer pred spanjem (predvsem v primeru jemanja zdravil zjutraj – glina načeloma nima negativnih učinkov, vseeno pa se zaradi morebitnih neskladnosti (zmanjšanje delovanja) z zdravili prej posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom!). Ostanek gline na dnu posode zavržemo. Nikoli ne uporabimo iste gline 2x. Glineni napitek priporočljivo pijemo dvakrat po tri tedne, enkrat dnevno, vmes pa za en teden s kuro prekinemo.  Kuro priporočljivo ponovimo 2x letno. Gline ne uživajte kadar jemljete antibiotike, med nosečnostjo ter dojenjem in prav tako naj je ne uživajo otroci do 6. leta.

Vir: Glina zdravi(Raymond Dextreit),wikipedia

POMEMBNO!

Ker glina razmaščuje kožo, svetujemo po vsaki uporabi obkladka relaksacijsko masažo z enim od kvalitetnih rastlinskih masažnih olj: JOJOBA OLJE, MANDLJEVO OLJE, ŠENTJANŽEVO OLJE, OLIVNO OLJE, ARGANOVO OLJE.

glina

naziv

GLINA V PRAHU ZA OBKLADKE 1500g

GLINENI OBKLADKI 900g

GLINA ZA MASKE 200g

GLINA ZA UŽIVANJE 300g
(prečiščena in sterilizirana, z opravljeno analizo)

 


 

 

 

»Naše izdelke najdete v vseh bolje založenih lekarnah in specializiranih prodajalnah!«

   


Vse pravice pridržane. © 2020 Papaja d.o.o., Korovci 41a, 9261 Cankova