cajnikglass

terilnica

Z vami in za vas že od leta 1991
 

VSA POVPRAŠEVANJA PO e-MAILU: papaja@siol.net

 

MATE ČAJI

Mate čaj je zimzeleno grmičasto drevo, ki ga najdemo v gozdovih Paragvaja, južne Brazilije in Argentine. Posušeni in zdrobljeni listi visokoraslega grmičastega drevesa, po okusu spominjajo na zeleni čaj. Lahko bi rekli, da je mate dobra alternativa zelenemu čaju. Nekateri mate čaj primerjajo celo s pravo kavo, saj naj bi ji po vsebnosti kofeina uspešno konkuriral.
Rastlina mate, ki jo v Južni Ameriki imenujejo »napitek bogov« ali »zeleno zlato Indijancev«, vsebuje 11 vitaminov in mineralov ter 15 aminokislin (to so praktično vse snovi, potrebne za življenje).
Mate je kot naravni vir hranilnih snovi in naravni stimulans brez stranskih učinkov in toksinov namenjen vsem ljudem, ki cenijo svoje zdravje in optimalno dobro počutje.
Mate čaj vsebuje snov, imenovano matein, ki spada v isto skupino kemičnih spojin kot kofein. Vendar imata matein in kofein povsem drugačen učinek. Matein stimulira centralni živčni sistem, vendar za razliko od kofeina ne moti ciklusa spanja, celo nasprotno – spanec ureja in zmanjšuje občutek utrujenosti.
Mate čaj je zaradi svojih številnih pozitivnih lastnosti najbolj razširjen napitek v celotni latinski Ameriki.
Priprava čaja je zelo enostavna. Zvrhano čajno žličko prelijemo s skodelico vroče vode, ki naj ima med 70 in 80 stopinj Celzija - voda ne sme biti vrela, saj bi čaj tako izgubil svoj pravi okus, pustimo stati največ 3 minute, nato precedimo. Tradicionalno v domovini čaja, Južni Ameriki, pijači dodajo limonin sok ali pražen sladkor, nekoliko manj razširjeno je dodajanje vročega mleka ali medu.

matezelmaterjav

MATE ČAJI BREZ AROM 100g
(paragvajska bodika, vsebuje kofein)

naziv

MATE RJAVI praženi 100g

MATE ZELENI 100g

 

MATE ČAJI AROMATIZIRANI podložena vrečka 100g
(paragvajska bodika, vsebuje kofein)

naziv

MATE ČAJ LEMON 100g

MATE ČAJ ORANGE 100g

PINA ČAJ PINA COLADA 100g


 

 

 

»Naše izdelke najdete v vseh bolje založenih lekarnah in specializiranih prodajalnah!«

   


Vse pravice pridržane. © 2020 Papaja d.o.o., Korovci 41a, 9261 Cankova